duminică, 21 august 2011

Let's Talk.. while celebrating!

Hey! ♥


Probabil v-ati dat seama, sau nu, dar asta e replica mea preferata cu care imi incep posturile.. O mai schimb de la zi la zi, pentru ca mi se pare plictisitoare, dar isi da seama cineva vreodata?! However, azi sarbatorim..

Ce?! M-am uitat in calendar zilele trecute si m-am pus in sfarsit la curent cu ziua, luna (cu anul eram deja) in care suntem.. 21 august.. Neinteresant, deja se duce vara, incepe facultatea, boring stuff, boring stuff, boring stuff again.. Si cum spre sfarsitul vacantei intotdeauna ma plictisesc, am zis ca e cazul de o postare pe blog.. Let's Talk-ul..

Neavand idei, pentru ca n-am tot timpul, my brain is small :)) am zis sa ma uit in urma, sa vad.. ce-as mai putea scrie sa nu fie plictisitor.. Si tot cu nasul in arhiva dau de postarea asta..

Dumnezeule, ce mod de a scrie aveam acum... 1 an?! Fix acum 1 an!! Asa ca azi va imbracati frumos, va machiati cum stiiiiti voi mai bine si va cinstesc cu un pahar de.. vorba buna :D Pentru ca micutul a implinit 1 an si merita sarbatorit.. Nu chiar cum mi-as fi dorit eu, dar hey, macar fac ceva!!

Odata cu implinirea anului, m-am gandit sa iau din urma sa citesc postari vechi, din august 2010. Mi-am dat seama de foarte multe lucruri, mai ales de cat m-am schimbat.. Mi-e foarte greu sa citesc din urma, imi vine sa le sterg sau sa modific textul sa nu mai sune asa "stupid", sa refac reviewurile vechi, sa fie la fel cu structura celor noi.. Sa schimb registrul cu totul, sa fie cum e in prezent. N-am timp, n-am cum si mai ales cred ca n-am de ce.. Asa, am observat diferenta si sunt mandra de ea.

Prima postare am scris-o la inceputul lui august, dar n-am luat-o in considerare, pentru ca cea care avea sa fie "prima" am scris 20 de zile mai tarziu.. Am recitit-o acum 2 zile si aveam impresia ca nu e scrisa de mine.. Mi-am schimbat mult registrul in care scriu, cuvintele pe care le postez sunt alese si imbinate cu mult mai multa atentie ca acum 1 an, reviewurile le consider mult mai detaliate si mai corecte cu structura de acum, decat cele de vara trecuta. Vorbeam de subiectul asta, cu implinirea de 1 an, cu o prietena si imi spunea "pai te-ai maturizat". Nu cred.

Da, acord mai multa atentie articolelor pe care incerc sa le scriu cat mai concis, dar nu consider ca prin asta, m-am maturizat. As putea sa spun ca ma simt mai ordonata, mai organizata, mi-am facut putina ordine in idei, in cuvinte, am selectat ce merita pastrat si am renuntat in timp, la multe fraze care nu isi aveau rostul, dar pe care le foloseam destul de des. Am si invatat multe si am acumulat anumite cunostinte. Acum, nu ma mai uit la produse sa spun "fardul asta trebuie sa fie bun, ce daca e Avon, e bun oricum.. ce poate sa fie negativ la el?!" sau "crema asta e buna si pentru tenul meu, ce daca o folosesc si fete cu tenul uscat?!". Consider ca m-am "autoeducat" in ceea ce priveste produsele pe care le folosesc si mi-am deschis mintea catre produse pe care inainte nu le-as fi folosit.

Intr-un an, am scapat de problema care m-a bantuit tot liceul si inceputul facultatii, o problema care stiu ca pe multe dintre voi inca va mai streseaza. N-am scapat complet de acnee, am un ten cu predispozitie la ea, dar am invatat sa accept ca nu pot arata ca pe coperta Vogue, ca linia de tus nu e mereu perfecta, fardul nu e intotdeauna pigmentat, iar fondul de ten are 2 subtonuri. Sunt lucruri care pentru unii par nesemnificative, dar eu cred ca ceea ce am acumulat in anul asta de cand urmaresc bloguri si de cand scriu, sunt notiuni de bun-simt pe care ar trebui sa le stie orice fata preocupata de cum arata..

Overall, sunt putin mandra de blog. Imi place cum arata, imi place in mare parte ceea ce contine pana acum, imi place in special cum a evoluat. Nu am mii de cititori, am putini fideli, dar care conteaza.. Fiecare, la randul lui, conteaza putin.. Poate in timp, unii s-au plictisit sa ma mai citeasca, altii, nu se mai satura de mine (you will, eventually :))), si mai sunt unii.. care vin, pleaca si se intorc. Le multumesc si lor, si celor care pleaca de tot, pentru ca pana la urma, fiecare e liber sa citeasca ceea ce ii place si ceea ce il intereseaza. Nu stiu in ce masura am ajutat eu pe cineva cu postarile de pe blog, nu stiu cata lume s-a inspirat din experientele mele cu anumite produse, nu stiu cata lume se ajuta de reviewurile pe care le fac.. Dar daca cineva a gasit folositor macar o particica din blog, then I'm glad to hear that :D

N-am pornit acum 1 an crezandu-ma Marlena de la Makeup Geek, sau Koko, sau Sam si Nic Chapman de la Pixiwoo. Nu sunt un "as" in machiaj, genele nu imi stau perfect tot timpul, iar tenul meu nu e curat 24/7. Dar vreau sa invat, si vreau sa invat in continuare, vreau sa ma inspir de la oameni care, ca si mine, au o pasiune pentru produsele de ingrijire, machiaj, care sunt preocupate de testarea produselor pana la gasirea unuia "holy grail". Nu fac din asta un job, God knows I go on my own way, n-as avea timp si de o a doua preocupare majora. Dar o tratez ca pe un hobby si ma bucur de ea ca atare. Daca in timp, pot sa tin si blogul, then that's fine by me!

Mi se pare tare amuzant sa scriu si sa ma gandesc la un produs anume (atunci cand fac un review).. Initial mi s-a parut destul de usor, credeam ca 2-3 cuvinte erau de ajuns, ce mi-a placut, ce nu, si gata.. Dar e chiar foarte greu, e nevoie de inspiratie si de cele mai multe ori, ma gandesc destul de mult inainte sa scriu.. Totusi, imi place, si vreau sa o fac in continuare.

Tot prin intermediul blogului am cunoscut fete tare simpatice. Iulia, Choco, Anca, Koko, Anda, Adina.. Sunt doar cateva dintre ele.. Mi-ar placea tare mult sa le cunosc si personal, dar fiecare are programul ei si e destul de greu sa ne intersectam, mai ales ca sunt si anumite distante (km buni :))) intre noi..

Nuff with the talking already, dar aveam in gand postarea asta cand am vazut ca am implinit 1 an.. Parca nu-mi vine sa cred ca am rezistat atat, de obicei renunt dupa primele pagini (si acum mai gasesc caiete vechi cu incercari de jurnale :)) de pe vremea cand imi doream sa tin un jurnal serios), dar de data asta, vad ca m-am tinut cat de cat de treaba :D I'm proud :)

& thank you, tuturor, pentru ca m-ati sustinut asa, in comentarii si m-ati ambitionat sa scriu in continuare! *miss usa kind of wave*


PS: Pentru saptamana viitoare mi-ar placea sa am o surpriza frumoasa pentru voi, sper sa va intereseze, eu abia astept sa va spuuuun :)


Puteti sa-mi trimiteti mailuri pe laurenscaffe(at)ymail(dot)com
Va pup!
XOXO.